Kayseri Arabulucular Derneği tarafından düzenlenen 'İş hukukunda dava şartı olarak arabuluculuk' konulu seminer

Kayseri Arabulucular Derneği tarafından düzenlenen 'İş hukukunda dava şartı olarak arabuluculuk' konulu seminerde konuşan Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı Kurul Üyesi Avukat Nihat Şimşek, "Arabuluculuk yeni kanun tasarısı ile çok önemli bir ivme kazanacak" dedi.

Kayseri Arabulucular Derneği tarafından 'İş hukukunda dava şartı olarak arabuluculuk' konulu seminer düzenlendi. Kayseri Barosu Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı Kurul Üyesi Avukat Nihat Şimşek konuşmacı olarak katıldı.

Arabuluculuğun, yeni kanun tasarısı ile büyük bir ivme kazanacağını belirten Şimşek, "Özellikle SGK ile alakalı davalar, belediyeler ile ilgili ortaya çıkan bir takım uyuşmazlıklar veya kamu tüzel kişiliği niteliğinde olan bir takım kuruluşlarda sadece iş davaları için değil diğer uyuşmazlıklar içinde arabuluculuğa giremedikleri içinde şikayetler vardı. Bu kamu bankaları içinde geçerlidir. Yeni kanun tasarısı ile birlikte yasalaştığında çok daha kolaylıkları olacak. Bu yasa, kamu kuruluşlarının da uyuşmazlıklarının arabulucuya götürüleceği engelleri de kaldırmış oldu. Bu çıktığı zaman çok sayıda uyuşmazlığın sadece zorunlu arabuluculukta değil, zorunlu olmayan uyuşmazlıklarında arabuluculukla çözüleceğini biliyoruz. Bütün büyük kamu bankalarının bütün hukuk müşavirliklerinde ki avukatların tamamı neredeyse arabulucu oldu. Bize de, inanılmaz sayıda uyuşmazlıkların olduğunu söylüyorlar ve arabulucuya götürme konusunda gayet istekliler. Dolayısıyla bu tasla çok ciddi yenilikler içeriyor. Yeni kanunla birlikte taraflar çözüm üretemedikleri zaman, artık uyuşmazlığın son noktasına gelindiği zaman arabulucu bir çözüm önerisinde bulunabiliyor. Bu çözüm önerisi uyuşmazlığı çözme noktasında çok önemli bir ivme kazandıracaktır diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.