Arabuluculuk Nedir?

Ana sayfa > Arabuluculuk > Arabuluculuk Nedir?

Arabuluculuk bugün dünyada en yaygın uyuşmazlık çözüm yollarından birisi olarak kabul edilmektedir. Özellikle İngiltere, Hollanda, Fransa ve Almanya başta olmak üzere bütün Avrupa'da ve Amerika Birleşik Devletleri'nde 1970'lerden bu yana etkin olarak uygulanmaktadır.

Arabuluculuk, aralarındaki hukuki ihtilafı, Arabuluculuk ruhsatına sahip Arabulucu vasıtasıyla tarafların kendilerinin çözüme bağlaması ve bu çözümün de tüm mahkemeleri bağlayacak hukuki bir düzenlemeye sahip olmasıdır.

Türkiye'de ise; Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu, 07 Haziran 2013'te yürürlüğe girdi.

Uygulamada bir kısım davalar için, dava açmadan önce arabulucuya gitme mecburiyeti getirilmiş olsa da, arabuluculuğun kapsamı sadece bu davalarla sınırlı değildir. Arabuluculuk tarafların üzerinde serbestçe tasrruf edebileceği her uyuşmazlıkta uygulanabilmektedir.

Firmalarımız veya gerçek kişiler arabuluculuğu, yaptıkları tüm sözleşmelerine koyabilirler. Özellikle de satın alım (tedarik) sözleşmesi, satış sözleşmesi, bayilik sözleşmesi, hizmet sözleşmesi, taşeron sözleşmesi, leasing sözleşmesi, her türlü kredi sözleşmeleri, aval sözleşmesi, kat karşılığı inşaat sözleşmeleri, eser sözleşmeleri, kira sözleşmeleri, sınai mülkiyet sözleşmeleri v.s. gibi sözleşmeler içinde "uyuşmazlık halinde önce arabulucuya gitme" şartının eklenmesi halinde ve dava öncesinde arabulucuya gidilmesi, birçok uyuşmazlığın hallini gizli olarak dostane şekilde ve kısa zamanda sağlayacaktır.

DOLANDIRICILARA KARŞI DİKKATLİ OLALIM 

“Kalem Hukuk Bürosu” adı kullanılarak bir çok kişiye dolandırıcılık amaçlı mesajlar gönderildiği , uzlaşma , icra takibi gibi hususlardan bahsedilerek büromuz ile de ilgisi olmayan numaraların iletişim adresi olarak bildirildiği yönünde ihbarlar alınmaktadır.  

BU TÜR DOLANDIRICILIK AMAÇLI MESAJLARA İTİBAR EDİLMEMESİ GEREKİR. 

BÜROMUZ TARAFINDAN KİMSEYE BU ŞEKİLDE MESAJ GÖNDERİLMEMEKTEDİR.